Avbytare: Ceder (in 65), Micke (in 75), KP (in 85), Kenneth

Målskytt: Magnus "Kogaren" Nilsson Se skytteligan>>

Ivan Ocana
Alfred Tullgren
Dagens bolljury: Cay-Anders Jönsson

Rapport:
Vi åkte norrut till topplaget Sösdala med en viss förhoppning att knipa poäng. Vi gör utan tvekan säsongens bästa 60 minuter, då vi fullständigt spelar ut Sösdala. Men i denna sporten handlar det om att göra mål på sina chanser, och detta utnyttjade tyvärr bara Sösdala.

Redan efter 3 minuter gör Sösdala 1-0 efter en snabb omställning. Visserligen gör deras anfallare det bra, men det känns som om att vi inte var riktigt på tå i det skedet. Efter denna inledning så tar vi över spelet fullständigt, vi rullar runt bollen bra på fötterna och har en bra rörlighet som gör det lätt att hitta medspelarna. Vi vaskar fram chans efter chans, men den förbannade bolluslingen ville inte in i målet ikväll. Vi minns bäst ”Kogarens” nick på en hörna som räddas på mållinjen, Ivans frispark som går några centimeter över, och Håkans skott som målvakten tappar ut till en fristående Ivan som dock fick använda ”fel” fot för att trycka in returen.

I pausen så var vi nöjda med spelet, det var bara till att trumma vidare och se till att sätta chanserna som vi får.

Andra halvlek börjar som den första slutade, vi har ett mäktigt tryck mot Sösdalas försvar men vi får inte riktigt så klara chanser att sätta bollen i nätet som i första halvlek. Efter 60 minuter lägger vi en hörna som Sösdala ställer om blixtsnabbt på. Ett par enkla passningar och 30 sekunder senare ligger bollen i vårt mål, 0-2. Men alla som känner till ÖIF vet att vi inte ger oss i första taget. Ut med vår back Axel och in med Ceder på topp, allt för att sätta ytterligare tryck på motståndaren. Vi skapar bla ett friläge för Conny, men tyvärr så går skottet mitt på målvakten.

Vi fortsätter vår offensiv, men Sösdala försvarar sig bra. När dom sen gör 3-0 efter ett lågt markskott, så går tyvärr luften ur oss lite. I detta skedet är där ca 15 minuter kvar av matchen.
Med 10 minuter kvar får vi en straff, men den blir inte bättre än att målvakten räddar. På den efterföljande hörnan trycker dock Magnus ”Kogaren” Nilsson in bollen och reducerar till 4-1.

Sammanfattningsvis så gör vi enligt min mening säsongens bästa match, det är inte alltid logiskt med fotboll spelmässigt och det fick vi ett rungande bevis på idag. Tyvärr så orkar vi inte trycka på lika hårt från mittfältet när vi går över till ett tremanna anfall. Det blir mest bollar på chans till anfallarna, men något var tvunget att göras, och med facit i hand så kunde vi inte gjort det annorlunda.

Bäst i ÖIF var slitvargen Håkan Andersson, men egentligen vill jag ge överbetyg till alla i laget.
Vi får åka hem till Önneköp och träna avslut i en vecka, sen så tar vi emot Vittskövle kommande fredag. Då är det dags för säsongens första hemmaseger!

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 4 juni 2008)